Marele Premiu de la Monaco 2024 - Rezultate

Formula 1 27 mai 2024

Charles Leclerc a câștigat în sfârșit victoria în Marele Premiu de la Monaco, bucurându-se de o cursă fără prea mari emoţii spre P1 în fața fanilor săi de acasă, în ciuda dramei din primul tur.

Steagurile roșii au fost scoase înainte ca primul tur al evenimentului emblematic să fie încheiat, după o coliziune uriașă între Red Bull-ul lui Sergio Perez și cele două mașini Haas ale lui Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg, scoțându-le pe toate trei din cursă.

Leclerc a condus curat după procedura de restart, cursa fiind una a strategiilor. Nefiind loc pentru depăşiri, singurele modificări de poziţii puteau fi obţinute doar în urma unor intrări la boxe bine planificate.

Pilotul Ferrari şi-a păstrat calmul și a rămas înaintea rivalilor săi pentru a câștiga prima sa victorie pe străzile din Monte Carlo, învingându-și cel mai bun rezultat anterior, P4.

Leclerc a trecut linia cu șapte secunde înaintea lui Oscar Piastri, care a condus sigur cu McLaren și s-a apărat împtriva unei provocări târzii a lui Carlos Sainz, spaniolul ajungând pe locul trei şi obţinând un dublu podium Ferrari. De asemenea, Sainz a fost urmărit de Lando Norris în mare parte din ultimele tururi, al doilea McLaren terminând ziua pe locul patru.

George Russell – care a conds cu o aripă față îmbunătățită în acest weekend – a fost liderul Mercedes pe locul cinci, după ce s-a aparat în faţa unui Max Verstappen ce a avut parte de câteva zile dificile cu Red Bull. Lewis Hamilton a urmat pe locul șapte și a adăugat la numărul de puncte al Mercedes.

Yuki Tsunoda a avut o altă zi bună terminând pe locul opt în timp ce Alex Albon și Pierre Gasly au obţinut ambii primele puncte ale anului pentru Williams și Alpine, pe locul nouă și, respectiv, pe locul 10.

Tag-uri