Marele Premiu de la Monaco 2024

Formula 1 22 mai 2024

Marele Premiu de la Monaco va avea loc pe 26 mai 2024, pe renumitul Circuit din Monaco. Anul trecut, a existat doar o diferență de câteva miimi de secundă între Verstappen și Alonso pentru pole position. Olandezul a reușit să fie puțin mai rapid în virajele finale decât spaniolul, terminând în cele din urmă pe primul loc în cursă, în timp ce Alonso și-a asigurat poziția a doua. Ocon și-a asigurat impresionant locul trei. Cine va triumfa în 2024?

Max Verstappen va căuta să-și extindă avantajul în fruntea clasamentului F1, dar cu concurența lui Lando Norris și Charles Leclerc, va fi, fără îndoială, o luptă grea pentru primul loc pe podium.

Weekendul vine probabil în cel mai important moment al sezonului, Verstappen și Oracle Red Bull Racing au fost împinse la limită în ultimele două curse și, dacă vrem să vedem o bătălie campionat, aceasta trebuie să continue la Monaco. Dacă ultimele două curse au facut ca decalajul dintre Red Bull și McLaren F1 Team și Scuderia Ferrari să fie redus drastic, dar pe un alt tip de circuit, vom vedea dacă această tendință continuă.

Leclerc, va căuta să pună capăt rundei sale proaste de rezultate de la Circuitul de la Monaco – scopul său principal va fi să câștige în cursa de acasă și să încerce să creeze un impuls pentru o potențială şansă la campionat.

Sergio Pérez se va bucura de șansa de a concura pe un circuit stradal. Mexicanul este cunoscut pentru performanțele sale puternice pe acest tip de circuite și, în calitate de fost câștigător, va spera să se alăture bătăliei pentru primele locuri, la care nu a luat parte la Imola din cauza unei calificări slabe.

Echipa McLaren va concura cu un livery special în acest weekend pentru a onora cel mai de succes pilot al său, Ayrton Senna, care a obținut trei Campionate Mondiale și numeroase victorii cu echipa în timpul petrecut acolo.

Marelui Premiu de la Moncao poate fi văzut live pe Antena 1 sau pe F1 TV. Programul îl găsiţi mai jos.

  • Vineri, 24 mai, 14:30: Antrenament 1
  • Vineri, 24 mai, 18:00: Antrenament 2
  • Sâmbătă, 25 mai, 13:30: Antrenament 3
  • Sâmbătă, 25 mai, 17:00: Calificări
  • Duminică, 26 mai, 16:00: Cursa

Tag-uri